"Dat is voor mij steeds weer een cadeautje."

Over Nadine

Ik word altijd gelukkig wanneer ik tegenover blije mensen zit die voor hun tuin een ontwerp van mij zien. Dat is voor mij steeds weer een cadeautje. Sinds 2013 ben ik FeelGood Garden tuinontwerper. Vanuit energetische principes ontwerp ik de tuinen die goed zijn voor mens, dier, plant en mineraal. Dat heeft vooral met voelen en intuïtie te maken, met balans en harmonie.

Om op die intuïtie te vertrouwen heb je oefening en ervaring nodig waar het hele leven in voorziet. Als twintiger had ik al het gevoel dat er meer is dan wat we met onze ogen zien en hersenen bedenken. Maar een gezin en werk vraagt andere aandacht en pas later kon ik mijn behoefte naar spirituelere kennis stillen.

Waarom tuinontwerp

Ik ben getrouwd met een hovenier. Voor zijn bedrijf verwerk ik de administratie, typ de plantenlijsten en bezoeken we samen de vakbeurzen. Al doende leerde ik de materialen kennen, hoorde ik van oplossingen voor tuinproblemen. Mijn moeder was op latere leeftijd altijd in haar tuin bezig en samen bezochten we tuinen, kwekers en Hortussen. Zo deed ik ongemerkt kennis en ervaring op.

Als laatste werkgever bleek na 9 jaar De Haagse Hogeschool niet meer de baan te hebben die mij voldoening gaf. Ik nam er in 2015 afscheid met het voornemen om tuinen te ontwerpen voor mensen die een tuin willen die bij hen past. Waar zij gelukkig in worden, zelfs een vakantiegevoel krijgen. Zo werd Tuinontwerp Nadine Steeman geboren.

Nadine Steeman

Van Houtenstraat 19 
2672 DP Naaldwijk 
0174-769003